Sušenky rozdrtíme na drobky, máslo rozpustíme a přilijeme k sušenkám. Směs musí při zmáčknutí držet pohromadě. Vsypeme do dortové formy, kterou si předem na bocích vyložíme potravinovou fólií a na dně pečicím papírem. Sušenkovou směs důkladně a rovnoměrně umačkáme a vložíme vychladit do lednice. Do kastrůlku vlijeme džem, vodu a pozvolna prohřejeme. Poté přisypeme želatinu a přivedeme k varu, ihned poté stáhneme. Polovinu jahodové směsi vlijeme na sušenkovou vrstvu, druhou polovinu prozatím odložíme stranou. Nyní si vyšleháme smetanu dotuha. K té přidáme rozpuštěnou bílou čokoládu a mascarpone. Vymícháme dohladka. Krém rozprostřeme do formy. Jahody umyjeme a pokrájíme na menší kousky. Ty poté vkládáme a lehce vtlačujeme do krému. Nakonec na vrchu zalijeme zbývající polovinou jahodového rozvaru a dáme ideálně přes noc zchladit do lednice.